Pizza de casa

DSC_2610

Nimic nu se compara cu satisfactia prepararii unei pizza chiar la tine acasa, pentru cei dragi. Incercati cu incredere aceasta reteta, iar rezultatul va fi pe masura unui preparat dintr-o pizzerie autentica… promit!

Pentru alutat aveti nevoie de:
– 500 gr faina
– 8 gr drojdie proaspata
– 250 ml zahar
– 4 linguri ulei de masline
– o lingurinta de zahar
– o lingurita de sare

Pentru topping am folosit:
– 5-6 ciuperci proaspete
– 2 ardei grasi
– 300 gr cascaval
– 200 gr sunca de Praga
– putin sos de rosii
– 2 maini de parmezan
– piper

Incepeti cu prepararea drojdiei. Amestecati-o cu 4 linguri de apa calduta, 2 linguri de faina si zaharul si lasati pana ce acest amestec isi dubleaza volumul (dureaza cam 15 minute).

DSC_2585

Intr-un vas mai mare adaugati faina, sarea, iar in mijloc faceti o adancitura in care turnati maiaua formata.

DSC_2592

Framantati cu mana aluatul, adaugati si uleiul si continuati sa framantati bine de tot, pana obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Daca mai este nevoie, mai adaugati faina.

Incalziti putin cuptorul si apoi opriti flacara. Introduceti vasul in care aveti aluatul in cuptor si lasati cam 45 de minute la dospit, pana isi tripleaza volumul. Important este sa tineti aluatul in acest interval intr-un loc ferit de curentii de aer.

Ungeti cu ulei o tava de cuptor, apoi folosind doar buricele degetelor intindeti aluatul pe toata suprafata tavii. Este foarte usor! Ungeti aluatul cu putin sos de rosii si daca doriti condimente. Apoi asezati legumele, cascavalul si sunca de Praga, iar la final presarati parmezanul si putin piper.

Introduceti in cuptorul preincalzit la foc mic spre mediu (190 grade) pentru aproximativ 30-35 minute, pana crusta capata o culoare aramie.

Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s